Skip to main content

El cas de Casa Ametller

Casa Ametller

Recuperem un fragment del quadern del número 46 dedicat a consum de productes de proximitat (primavera 2014). És un requadre que parla d'una empresa que ha crescut com l'escuma a Catalunya sota la bandera "Sense Intermediaris"; parlem de Casa Ametller. Segur que molts l’heu vist, té més de 70 botigues a Catalunya. Potser els de la Terra Ferma no la coneixeu, perquè a la província de Lleida no hi té establiments. Fent recerca vem descobrir algunes incoherències entre la manera com diu que ven i el que realment fa, per això volem compartir el text amb tots i totes. Casa Ametller no ens ha volgut atendre cap de les diverses vegades que li hem sol·licitat per diferents mitjans, de manera que la nostra recerca ha estat únicament via la xarxa i les botigues. A casaametller.net explica que té diverses finques pròpies a Catalunya, i amb unes altres (a Múrcia i Almeria) hi ha establert un acord de “cogestió” (no queda clar en què consisteix ben bé l’acord). Diu que una de les dues finques del Maresme compra també verdures a altres pagesos de la comarca. També explica quines fruites i verdures es cultiven a cada lloc.

Hem visitat una de les botigues més cèntriques que l’empresa té a Barcelona, i hem vist que en la gran majoria dels casos la relació producte-origen no concorda amb les explicacions del web. Per ser més exactes: de 26 caixes de verdures o fruites que vam veure (que indiquessin l’origen, en 5 casos no s’indicava), només 5 concordaven. A falta de l’aclariment de Casa Ametller, podem pensar que es tracta de productes comprats a tercers productors, dels quals ella mateixa seria l’intermediari. Algun producte (molt pocs) és comprat a Mercabarna, en aquest cas hi hauria encara almenys un altre intermediari.

La bandera de Casa Ametller és Sense Intermediaris; no és pas la producció local, tot i que els lemes que també hi ha als frontals de les botigues –Produïm per a tu. Dels nostres camps. Només qualitat– et fan pensar, vulguis que no, en horts de la comarca. Tanmateix, al web sí que hi proclama que El 85% de la verdura que es comercialitza als punts de venda de casaametller es produeix a les finques del Maresme. De totes les verdures que vam veure a la botiga (hi havia de tot), només venien del Maresme els alls tendres i un tipus de ceba. Potser és perquè era l’hivern... però aleshores al web hi hauria d’explicar que és la “versió del web per a l’estiu”.

No disposem d’espai per comentar altres coses que també ens han fet pensar que la imatge que Casa Ametller dóna a través del seu web no correspon gaire a la realitat. Diguem només que el pollastre que vam veure a la botiga (tallat i envasat, com tota la carn) és d'una empresa filial de Vall Companys, un dels grans grups carnis espanyols, amb integració vertical (des de la criança fins a la comercialització es fan dins del grup).

I vosaltres, què en penseu?

Comparteix-ho i participa a la conversa:

Comentaris

Hola, jo fa molt que soc

Hola, jo fa molt que soc client de una tenda al Maresme, i desde fa temps es nota que tenen problemas amb la reposició de productes, pizzes, iogurts desnatats, anous, etc., amb el cas dels iogurts, jo menjo desnatats, i tant dels naturals com dels de maduixa fa com un mes que no en porten, solament porten de pinya, preguntes als treballadors i no saben que dir-te, sincerament en sembla tot molt extrany, es com si es volguesin treures de sobre partides o directament imposarte els que volen promocionar, a mes els he buscat per altres tendes i pasa el mateix.

La meva opinió, es que estan perdent la imatge de negoci de menjar sa, proper i de confiança, i s'está tornant una tenda per turistes i gent que compra pels ulls i el cap de setmana, han volgut fer un macro negoci, diversificant el productes, incorporant menjars preparats, carns, peixos (tots importats), etc, i estan perdent la esencia, vamos negoci pur i dur. 

L'unic que de moment es manté, per lo menys a las tendas que jo he anat, es la profesionalitat dels treballadors, encara que pel que he vist a comentaris anteriors, tampoc sembla que la empresa ajudi massa.     

Crec que a mes a mes del tema

Crec que a mes a mes del tema fruita hi han altres aspectes a tenir en compte. Es un negoci mes al que mouen els diners i prou. Els hi enrefot la gent i els productes de qualitat. Son botigues amb marques industrials. La majoría les pots comprar en una gran superficie.  Van de productes bio i la majoría porten aditius i productes contaminants. 

  Ara tenen peix fresc. A saber d'on i el salmó de la marca mes birria que hi ha. La que es pot comprar fins hi tot en les gasolineres.  Quina pena...d'aqui poc tindrán iogurts del lidl. 

Treballador indignat, llevo

Treballador indignat, llevo en esta empresa 3 semanas, CasaAtmetller son unos putos explotadores, haces el curso de formación que supuestamente se paga ( y no te lo pagan una vez dentro) y te dicen o ofrecen un contrato con un sueldo fijo y un trabajo honrado pero duro. Hasta ahí bien, lastima que solo se tenga un día de fiesta a la semana, ya que no te da tiempo de hacern nada con la familia o poder descansar, salir de fiesta etc, pero en fin, a todo uno se acostumbra. A lo que no logro acostumbrarme y me echo las manos en la cabeza es a que una vez trabajando resulta que todas las horas extras, ko se pagan, cada día se sale tarde por falta de personal y los sábados incluso entras media hora antes x volumen de faena, nada se paga. Claro al ser nuevo y no fijo toca callarse sino te vas a la calle, a los compañeros lo ven como algo normal. Yo no tengo claro porque cada día tengo que regalar entre media hora y una hora de trabajo extra que no queda registrada en ningún lado ya que no hay sistema de fichaje y que la empresa no te las pague. Supuestamente a final de año te lo devuelven en días de vacaciones, bien resulta que solo contabilizan eso si te llama el encargado para echar horas. Todo muy honrado hacer de 4 a 8 horas extras a la semana, cada uno , que al mes es un dineral y en vez de tratar bien a sus trabajadores, de ser justos y honrados y pagarles su trabajo, les roban y a quien se queje a la calle, el comité de empresa ? Ni idea de donde esta. CasaAtmetller es una empresa que esclaviza, roba y se beneficia de sus trabajadores. Lo siento mucho hablar mal de la mano que te da de comer, pero ellos, el señor Josep y compañía, son los responsables y conocedores de esta situación. OS lucrais a costa de los que están al pie del cañón a diario en vez de incentivarlos y luego venga a abrir tiendas y a darle al marqueting. Una autentica verguenza, entre en la empresa con ilusión de que fuese de aquí y no una multinacional y resulta que la multinacional con mala fama de la que vengo es mas honrada que esta. Espero que espavilen, y cambien el trato a sus trabajadores y se les pague por su trabajo. Hasta que eso llegue, no puedo sino que hacer mala publicidad de CasaAtmetller/negreros.

El seu engany encara va més

El seu engany encara va més ellà!

 

Ara Casa ametller es dedica fer formacions subvencionades a través de Tripartita. Oferten vacants per portals de feina (ficticis perquè un colega que coneixem de una de les botigues ens ha dit que no hi havia vacants i que ells no feien aquestes formacions)  fan passar una entrevista individual i una grupal i et truca la ett que els hi fa la selecció de personal per dir-te que els i has agradat i que vagis a formació a Olèrdola 10 dies i després t'incorporaràs a una de les seves botigues a treballar amb contracte indefinit. Què bé ,penses!

Jo d'aixó entenc que et contracten vaja... Doncs quan arribes allà et diuen que estàs en una formació selectiva i que si la passes pot ser que et contractin, però no és segur perquè depen de si hi ha vacant en aquell moment o de si el teu perfil encaixa amb el que estàn buscant. Imagineu-vos la cara dels candidats als quals ningú ens ha dit que és formació selectiva, sino que era per incorporació al lloc de treball. Això si, molt important signar cada dia la fulla d'assistència que es el seu justificant per cobrar ells la subvenció. La formadora ve com si tornés de festa, sense ganes i sembla que porti resaca i com si t'estigués fotent un favor. Ens entrevista la de recursos humans de manera molt superficial i sense escolta activa, t'interromp quan expliques les teves experiencies etc. A sobre et diu que no ens ho prenem malament si no ens contracten que aquest curs ens quedarâ molt maco al currículum... a sobre quan els hi dius que això no és lo que ens havien dit et diuen que tu ho has entés malament i tiren pilotes fora. Surts d'allà desmotivat, et sens enganyat, estafat, amb ganes d'engegar-los i una pila més d'adjectius! Però entens perquè no et diuen que és formació selectiva abans, perquè sino la mitat ni s' hi presentaria! Diuen que et pagaràn els gastos uns 180 euros per desplasaments, que van de la teva butxaca i a sobre tots estem al atur o amb subsidis i no ens podem negar a fer el curs perquè el Sepe ens treuria la prestació. O sigui que estàs putejat 10 dies,  pagant de la teva butxaca i la majoria venim de Barcelona en cotxe o tren i gent que fins hi tot ve de més lluny total per treballar gratis sense tenir la seguretat que et contractin. El sou no és per tirar cohets tampoc, 1000 euros x 8h sense pagues dobles y amb 20 min. De descans de dilluns a dissabte o en alguns lloc diumenges! I el contracte si...indefinit un cop passis sis mesos de prova!!

 

Un cop allà et fan teórica i normativa de empresa i tal perquè no es vegi tant que t'estàn fotent el pèl. Dos dies teórica i au a treballar els altres 8 dies de gratis. Curres 7:30h diaries a tope, a la botiga hi ha mal ambient i entre els treballadors i la formadora no paren de xiuxiuejar i criticar dins del office i es pensen que no t'en adones... Hi ha mal rollo entre treballadors i es nota en l'ambient. Els que ja tenen un petit càrrec es trepitgen entre ells i a qui poden per pujar de jerarquia i ni et miren als ulls, ets com una merda per ells. Ni un trist "Hola, com ho porteu?" Ni res! Treballa i calla aquest seria el seu lema. Una falta d'humanitat acollnant!

 

Uns et diuen que fagis una cosa de una manera i als cinc minuts et diuen que està malament i ho canvïs i així consecutivament fins a tres i quatre cops...improductiu total. I no diem quan et manen fer algo fora de les directrius que exigix la empresa i quan un superior et diu que coi fas, es treuen el mort deixan-te com un idiota, com si ho haguessis fet tu solet per iniciativa propia. T'estàn ensenyant caixa des de fa 10 minuts i s' en van i et deixen sol, i au espabila' i si descuadres més de cinc euros t'ho fan posar de la teva butxaca, a sobre!. Fas la feina com un mes de la plantilla amb la diferencia que tu no cobres. Tot molt desorganitzat, pura aparença. Teniem que anar-los al darrera perquè ens donessin aigua per beure en hores de feina, perquè al que suposadament diuen pràctiques no és més que mà d'obra gratuita. Et pinten un conte molt bonic de que són una empresa amb valors i com si el treballador estigués super valorat i la realitat és molt diferent. Hi ha gent que sap a quina hora entra però no a quina surt i ens deia un treballador que no els hi paguen hores i que l'ambient era nefast i desorganitzat, que tots volen manar i ningú es posa d'acord i la casa potes amunt. 

 

I no parlem del menjar....al office tot fet una merda, no hi han les eienes ni estris que han d'haver, tot brut i la fruita que està ja feta un nyap, la tallen i te la foten en gots per aprofitar-ho. Mermes en diuen. Jo no sé, però em vaig quedar al.lucinant amb un meló que feia mala olor i treien el tros podrit i el posaven al got tallat. Higiene i frescor 0. La fàbrica em va fotre fàstic les parets de on fan el gaspatxo totes plenes de porqueria... i tot déu com robots callats treballant. No hi ha ni ambient de companys ni res! Molt fred tot!

 

Intermediaris com a tot arreu, ens vam fer un tip de veure caixes de fruita i verdura que venia del extranger. Si això és proximitat, que baixi déu i ho vegi! Si que hi ha coses del maresme, però no són més que pagessos proveïdors a qui compren collita i fan posar el seu nom o les nombren com si fossin propies. I molts dels seus productes fabricats o produïts per altres marques, com qualsevol marca blanca de super. Molt de marketing i molta façana per una empresa sense humanitat, freda i que tracta als treballadors com números. 

 

Ens varem passar els del meu grup i jo dies pencant com mai total perquè als dies ens truquin a tots dient que no hem passat la formació.  Obviament, feta la llei feta la trampa!  Cada "x" dies fan grups de formació de hasta 20 persones! I fa mesos que ho fan, perquè tenen el negoci de cobrar les subvencions molt ben muntat! No els hi interessem, som diners per l'empresa i prou... Adivineu? A cap ens han contractat del nostre grup!!! Jo encara que m'haguessin volgut contractar hagués dit que no després del que he vist. Volen robots, que callin i empassin i els hi diguin que si a tot sumisos. Ara encara esperem cobrar els gastos per desplaçaments, seguim al atur igual, i a sobre els 10 dies de curs el inem no ens els paga. Molta gent té fills o dificultats per arribar a fi de mes i molts vam perdre altres entrevistes de feina per ells, i aquesta gent, juga sense escrúpuls amb els parats per seguir enrriquint-se. Només tinc a dir-lis que són una colla d'inpresentables i desgraciats tots plegats! Això és vergonyós i tant de bó perdeu clients perquè us ho mereixeu!

Una experiencia nefasta! No us deixeu enganyar!

Soy extrabajador de c.a. y

Soy extrabajador de c.a. y vomitaríais si vieseis como se trabaja con la fruta cortada, batidos, preparados... Los espacios de trabajo dónde se cortaba la fruta llenos de porquería... 

El lugar dónde estaban las bandejas para poner el producto, todo oxidado y lleno de mugre de años atrás.... Los batidos caducados de hacía una semana, si no olían mal se ponían a la venta.... 

El trato del género es nefasto... se dan mil y un golpes a los productos antes de ponerlos a la venta, se rompe la cadena del frío constantemente... 

 

Y ya no hablemos del trato al trabajador... que nos tienen como a putos esclavos, sin pagar horas extras y regalando un monton de horas semanales a la empresa... 

 

Se gastan un dineral en promociones, marketing e historias varias, pero los trabajadores que estamos en el almacén y tienda somos pura mierda. Y ya no hablemos de los encargados... que van con los humos por los aires por subir un escalón en la jerarquía de la empresa puteandote a más no poder. 

 

Te lo venden como el trabajo de tu vida haciéndote una formación de tres días en la tienda principal de Barcelona, llegas al lugar que te acreditan y ves que es todo una puta mentira. 

 

TODOS los productos naturales de fruta, verduras y hortalizas, son EXPORTADOS y comprados en mercabarna, a las principales empresas de marcas potentes de fruta. Los únicos productos que son de elaboración propia (mentira también), son algún tipo de naranja y lechugas de temporada.

Mentira lo de elaboración propia, porqué lo que han querido crear ha sido un monopolio de cultivos, asociados a su marca, pagando al pobre labrador una cantidad miserable, para cultivar el supuesto producto 'SIN INTERMEDIARIOS'.  Lo mismo que pasa con sus productos 'PROPIOS' elaborados, envasados y preparados. 

 

Una empresa más en la que todo marketing que se hace, es una cortina de humo dónde el único que gana es el empresario, y sus 4 sorbelefas y mascaglandes que tienen a su cargo. 

Una amiga va comprar formatge

Una amiga va comprar formatge i posava a la etiqueta distribuido per TGT

 

Com es que el departament generalitat o govern de madrid o qui sigui no fa res i segueixen enganyant a la gent??

  Casa Ametller,   1. Ja fa

 

Casa Ametller,

 

1. Ja fa temps vaig posar un comentari per esmenar l'informació de la vanguardia apareguda a  http://www.lavanguardia.com/economia/emprendedores/20120626/54316635663/recuperar-espiritu-payes.html el 
26/06/2012.

Allà deia:

31/07/2012 | 11:35h
Son intermediaris com tantes botigues. ¿Quan compren el codony de un distribuidor del Penedès que està fet a Murcia quin paper ocupen a la cadena de distribució? ¿Quan venen nous fetes als Alps importades per un valencià i comprades al representant de Barcelona com a mínim hi han 4 passos abans d'arribar al consumidor? Espero que els periodistes sigueu més críticis i no merament propagandistes

Per cert la mala politica informativa de La Vanguardia fa , entre d'altres apectes, que despareguin els comentaris que els lectors hem fet.

2.  El probema principal és el seu engany com a empresa : "Sense intermediaris" i el coqueteig amb la catalanitat per fer-se estimats

3. Pels contactes que tinc al sector pu dir que és una empresa que no té empatia amb la gent que els contacta ni amb la gent que col·labora

4. Afegim a això preus més cars de l'habitual

5. Què els salva? Senzillament si trobeu una marca bona (alguna melmelada, formatge.-...)i teniu el punt de venda aprop compreu, però quan ho feu no esteu ni promocionant una nova manera de vendre i producir, ni a una empresa amigable

 

 

 

Començaré pel que vaig viure

Començaré pel que vaig viure ahir. Vaig comprar una coca que anava amb una capsa que -la tinc aqui davant- "Mestres brioxers especialitats en COQUES" Avui, divendres a la tarda penso anar a parlar amb ells. És una coca qu et dieun que és de llardons. La coca són dues làmines separades (sí, sí separades)  amb una cosa marró primíssima entre elles. Ni llardons, ni pinyons. NI UN. Sincerament, que et puguin enredar amb la procedència d'un producte els deu ser fàcil però amb aquest producte que us dic i que tohom coneix, s'ha de tebir ruc... o molta cara.

He estat client  des del dia que van obrir a la botiga que tenen al carrer Villarroel/Londres.

Per a mi l'Ametller enganya tant en la procedència, com amb els preus i amb la proximitat que diu dels seus productes. Posaré exemples: Els cítrics senzillament no valen res: mandarines, taronges... Tots són amb la pell tova i per tant quan la treuràs ja no valdran res. Els tomàquets? Normalment forts com una roca i els que en dieun de "pera" i més cars són farinosos per dintre i per tant no sucosos. En llances la meitat. Sí que són bones les monegetes tendres... encara que per ser sense intermediaris... les has de pagar normalment de 5 euros cap amunt al kilo i també els enciams, escaroles... però a uns preus realment abusius. Un dia vaig demanar a una treballadora perquè tiraven aigua als enciams  ja que a l'estar apretats... s'acabaven malmetent... la resposta va ser que els ho feien fer i aixñi semblaven més frescos... La fruita? Doncs les pomes de Girona a preu d'or, la immensa majoria farinoses i per tant... passades per càmera. De les que en diuen "Fuji" la immensa majoria no ho són. Només cal tastar-les. Això sí: les puleixen per fora, les hi treuen "brillantor" però... amb un cop ja t'adones que t'han enredat...

Fiinalment l'espai -en el cas que conec- és delirant. Qualsevol petit espai lliure hi col.loquen qualsevol cosa que sovint no semla que tingui res a veure amb el que és el la seva especialitat: llaunes en conserva etc...

El que em sap més greu és que aquesta gent hagin estat nomenats fa un cert temps alguna cosa com "empresaris de l'any".

Jo, ja abans de descobrir aquest portal vaig començar a deixar d'anar-hi: la qualitat no és la que diuen i la relació amb el preu és sovint indecent: fa una setmana les albergínies anaven a 2,85 a l'Ametller. En un petit comerç del carrer Paris -a uns dos-cents metres eren just 1 euro. 

Tins l'esperança que la gent se n'anirà adonant i això haurà de fer recapacitar els propietaris o no podrna suportar tenir-la oberta amb el preu de lloguer que paguen. Clar que per la petita verduleria que ha intentat obrir dues o tres vegades al carrer Villarroel/París i ha hagut de tancar i la del carrer Casanovas/Londres amb una situació semblant... ja serà massa tard.

Vull felicitar els qui han possibilitat un lloc com aquest on escric. Això fa que entre tots ens ajudem contra la picaresca o en aquest cas... els abusos.

 

Be per segur que el gazpatxo

Be per segur que el gazpatxo te tots els components que hi ha al terra de la fabrica i d´altres......

Els tomaquets congelats no se si eren de les finques propies suposso que els sulfits si....

No he llegit els comentaris i

No he llegit els comentaris i probablement ja tindreu la informació.

Per a fer una bona investigació d'aquesta empresa, hauríeu de passejar-vos per Mercabarna. I pregunteu.

L'avellana que veníen fa uns mesos era turca. Proximitat, en diuen.

Jo estic escrivint en campanya de crowdfunding per un llibre vkm.is/yoboicoteo on Casa Ametller hi pot sortir
ben guapa.

jo fa temps que no entenc com

jo fa temps que no entenc com van obrin botigues i fent fora a les fruiteries de sempre que tenen al costat, i com la gent hi va a comprar.. (tenin altres recursos al costat millor qualitat i preu) nomes pel sol fet de enganyar-nos jo quan veig natursoy, amandin, entre altres.. i que cada vegada hi ha menys surtit de fruites i verdures i mes genere ecologic proceden de marques d'herbodietetiques.. i que la gent segueix pensant que es sense intermediaris..em produeix rebuix a comprar en aquesta botiga.. i paso sempre per davant caminant per anar a casa.. que visc just al costat i a les nits com diu un bloquer estan fins les tantes treballant amb ot el genere fora l carrer ocupan tota la borera. (carrer salvador busquets amb carretera castellar) apart que es facil tenir accidents perque el trailer (perque petit no es el camiò) es posa ocupan bona part de l'entrada del carrer salvado busquets ( camio miran cap a carretera castella pero el baixado mig carrer) tot i k posen un con pero no els costeria gents posar-ho mes avall.. i facilitar el pas dels cotxes.  i parlant amb gent del barri es pensen k son ecologics  (posant productes d'altres cases sitades abans k posa eco i son eco pero les verdues no) i podriem esta parlant de trangenics segurament. d'aqui que sigui mes economic.. tot i no serho tan com al primer any d'obrir-la.. pro clar,.. els clients ja estan afiliats...

Ara mateix anem de bòlit amb

Ara mateix anem de bòlit amb el tancament de l'últim número de la revista i amb el llançament de la nova web! Quan acabem amb tot això, tornarem a la investigació sobre Casa Ametller. Moltes gràcies per les aportacions!

Opcions

Faríeu bè d'investigar

Faríeu bè d'investigar Veritas, hi ha molta merda a aquesta empresa, començant pels seus orígens.

Bon dia, Aquesta empresa és

Bon dia,

Aquesta empresa és una majorista com qualsevol altre que utilitza la proximitat com a element de marketing. Cdascú ha de treure les seves conclusions; la meva és que són uns farsants.

una altra qüestió polèmica de

una altra qüestió polèmica de Casa Ametller: la venda de DÀTILS MADE IN ISRAEL. El productor d'aquests dàtils sembla que és HADIKLAIM, que com indica Who Profits ?? ?????? ?? ????, extreu dàtils de territori il·legalment ocupat: http://www.whoprofits.org/.../hadiklaim-israel-date-growers-c...

Bones, Gràcies per l'exercici

Bones,

Gràcies per l'exercici i el debat que heu creat. Tal i com comentàveu amb l'exemple del Greenwashing (fins i tot l'Aznar ha "treballat" per una fundació per "mitigar" el canvi climàtic), crec que en el sector ecològic i/o de proximitat a casa nostra cada cop n'hi hauran més. Veritas o la Granja Armengol, serien altres exemples a explorar.

Crec que és bo ser exigents i saber identificar quan ens enganyen com a consumidors. Tot i així, crec que quan un producte està rebentat de preu és fàcil que això passi... i no sempre ho volem veure (jo inclosa).

En fi, de vegades em pregunto si és millor el mal menor. Vull dir, que d'acord, el Sr. Ametller probablement no paga dignament als productors (ni treballadors de plantes i botigues), probablement és poc transparent alhora d'etiquetar... però tenim tots clar que és millor que el sr.Roig de cal Mercadona, oi? (qui a més del seu menyspreable model d'empresa estava entre els estimats papers d'en Bàrcenas).

 

El debat està servit!

Soy Enrique Daudí agricultor

Soy Enrique Daudí agricultor valenciano propietario del portal Esnaranja.com y naranjas.com primer portal en España de venta de naranjas y mandarinas naturales, recién recolectadas de nuestras fincas propiedad de la familia desde 1815, pioneros en el cultivo de la naranja en la comunidad Valenciana. En temporada enviamos nuestra fruta natural y recién recolectada a los domicilios de toda España en 24 horas. Sr. Josep Ametller le felicito por su modelo de negocio pero el mensaje que traslada al público no coincide con la naranja y mandarina ofrecida, que no es recién recolectada y no viene directa del campo,me explico. He visitado con varios ingenieros agrónomos su fantástica tienda de Avda. Tarradellas Barcelona, muy bonita por cierto le vuelvo a felicitar, sorprende que también ofrezca naranjas fuera de temporada, no son españolas y son de cámara. Yo sólo le hablaré de lo que conozco la naranja y la mandarina. Sus mandarinas y naranjas algunas con marca propia H20 en malla o a granel no son recién recolectadas, han sido calibradas industrialmente, se les han aplicado ceras de brillo tipo E904 E914 y aplicado productos químicos para mantener en cámaras de frío tipo IMAZALIL,TIABENDAZOL y ORTOFENILFENOL esto sucede en temporada y fuera de temporada, pero a día de hoy por ejemplo no hay naranjas porque no es temporada y usted tiene. Hoy día 14/10/14 las naranjas que se venden en España son en su gran mayoría Valencias-Late de origen Sudáfricano importadas por comerciantes valencianos, esto es imposible que lo haga un agricultor sino intermediarios, empresas comercializadoras de naranja que tratan el producto industrialmente.

A los lectores que tengan dudas sobre el producto lo único que puedo decirles que ante la duda prueben una naranja o mandarina recién recolectada en temporada o una industrializada y saldrán de dudas. 

Sr. Atmeller si quiere alguna tipo de información o aclaración sobre el producto estaré encantado de ofrecérsela .

És una pena perquè és tot

És una pena perquè és tot molt contradictori. Per una banda sembla que és millor comprar al Casa Ametller que a d'altres botigues menys conscienciades, tot i que ha quedat molt clar que Casa Ametller no és la "panacea" ni molt menys.

Però el principal problema és que a qui estan fent més mal ara per ara no és a d'altres fruiteries "standard" tipus Frescuore, Sa2Pe o similars sinó que a qui més mal fan és a les botigues bio autèntiques. Jugant amb conceptes equívocs, posant la paraula bio molt gran per aquí, les paraules sense intermediaris molt grans per allà, les paraules directe del productor més enllà, fan creure al públic que "todo el monte es orégano" i no ho és ni molt menys: tenen alguns productes bio (molt pocs), alguns productes de proximitat (pocs) i alguns productes sense intermediaris o sense gaires intermediaris (potser alguns més), tot barrejat en una coctelera de màrqueting i publicitat per a que unes petites parts es confonguin el tot: el joc de la confusió. Totalment premeditat i buscat.

Al meu barri de Barcelona ja han fet tancar una botiga de productes bio i han fet trontollar una altra (en poden haver més d'afectades, aquestes 2 perquè les conec molt bé personalment).

I realment sembla increïble que sectors de població aparentment conscients i conscienciats es deixin enlluernar per operacions de màrqueting tan evidents com aquesta, que, per una altra banda, tot s'ha de dir, ja està creant escola: fixeu-vos en el Frescuore que han obert al carrer Gran de Gràcia de Barcelona, per exemple.

Per una altra banda, tot i que jo no ho puc confirmar personalment, persones de tota confiança m'han afirmat veure com el camió de distribució de fruita de Sa2Pe descarregava gènere a Casa Ametller (potser eren els plàtans o els mangos), però axò diu molt poc en favor d'aquest model que ven de cara a la galeria aquesta empresa.

Com deia a l'inici: tot molt contradictori, perquè en lloc d'apropar clientela a models més sans (com els productes bio) sembla que posant un micro-difusor d'aigua a uns enciams qualsevols la gent queda més contenta. Preocupant...

Jo vaig comprar a Tarragona

Jo vaig comprar a Tarragona unes avellanes torrades bio segons l'etiqueta "de casa Nostra"... Segons el paquet venien de Turquia...

Bon dia, compro

Bon dia,

compro esporàdicament a Casa Ametller, esporàdicament perquè si bé és cert que tenen valors afegits com la proximitat i la producció pròpia també és veritat que no tot el que venen ho és i tenen punts contradictoris. Per una banda és cert que pretendre creixer tant i a més ràpidament, per força falla en contra del mercat de proximitat i producció pròpia, per altra banda és un establiment que s´apropa molt més al que molts consumidors busquem i potser per aquest motiu no arribem a ser usuaris fidels però si que en un moment donat ens estimem més anar a buscar unes pastanagues aquí que no pas a un altre tipus de super.

Casa Ametller no és un establiment on puguis anar a comprar amb els ulls tancats, vull dir que si vols proximitat has de buscar el producte, potser a vegades els cartells no están ben especificats però avui per avui encara pots parlar amb qualsevol dels treballadors i obtenir informació, cosa que a d´altres establiments és impossible. Fins al moment tots els treballadors amb els que m´hi he trobat han sabut explicar-me d´on venen i com es cultiven els productes i això s´agraeix.

El que no entenc i és un dels punts contradictoris de la cadena és perquè els productes de proximitat i sense intermediaris están al mateix preu o a vegades més cars que els que no ho son. 

També és contradictori que es vengui el lema de la proximitat i es vulguin vendre taronges tot l´any encara que vinguin de lluny. Si bé n´hi ha molts consumidors acostumats a aixó, n´hi ha molts que ni ho necessitem ni ho volem. Es poden comprar taronges tot l´any a molts llocs avui dia. Personalment, penso que és un valor afegit més real oferir el producte de proximitat i per tant de temporada i oferir així el que li falta a establiments com aquests: que poguem anar-hi a comprar amb la confiança de no tenir que preguntar constantment això d´on ve. Els consumidors també valorem molt que la imatge que ens ven una empresa sigui veritable i no només un reclam.

Felicitats per l´article que ha donat lloc a un debat tant interessant.

Salutacions!

Sóc la directora de la

Sóc la directora de la revista Opcions.

Celebrem que s'hagi despertat tanta expressió d'opinions al voltant d'una de les opcions de consum que tenim :)

Nosaltres estem buscant més informació i pensant arrant de tot el q es va dient. Properament penjarem aquí mateix les conclusions on arribem.

Hola ha tots, soc treballador

Hola ha tots, soc treballador de l'empresa casaametller. nomes dir que per una part. estic en acord en el que diu josep ametller sobre el tema productes del camp. pero en desacord i en lluita per altres que dire.

 Soc concient del que en pasa i el que es cou,be dons ami el que em passa al igual que la gran majoria dels treballadors, que hi comento per les reds socials. es el tema de com sesta portan aquesta empresa. ¿ a quin preu? Parlo dels treballadors de lempresa. concretament de la planta de produccio Sant Pere Molanta. Jo estic indignat en els drets que tenim. no tenim ningum puto comite o si el tenim no ho sabem no podem exclamar ni demanar res als  nostres superiors del tema, categories de treball que tenen els treballadors, ens diuen que som, responsables, encarregats, i cobrem el mateix que un simple operari,.ens exigeixen i si no complim ens sancionen. de la manera que ens tracten, exploten, insulten, ens obliguen, tamenaçen en fotret al carrer si dius el que en penses. tot aixo i mes...podria esta parlan hores. pero akesta es la realitat señor Ametller; es mol bonic aixecar una empresa tant rapid ¿pero acosta de que?

SR JORDI ATMETLLER: No calien

SR JORDI ATMETLLER: No calien tantes eplicacións,naltros a la nostra....només que agafi un tomàquet i el provi ja s`adonarà que està equivocat. En principi,Casaametller va a més no? doncs endevant i ni cas. Jo a repartir, Vosté a dirigir i els detractors a envejar...tot en marxa!

 Jo hi treballo. Es natural

 Jo hi treballo.

Es natural que tota la fruita exotica no sigui pròpia,pero si t`aseguro que en el tema verdures fresques,es cullen al mati,s`encaixen al mig dia i a la tarda les distribueixo.

Trobo que no aportes res,que només està escrit desde la rancúnia,pero el que expliques no s`ajusta  del tot a la realitat.

Si tot el que exposes es basa en l`etiquetatje,ja pots plegar....

Hola a tothom Sóc Josep

Hola a tothom

Sóc Josep Ametller, fundador,  juntament amb el meu germà Jordi, de casametller i Director General de la companyia. La veritat és que no sóc usuari ni estic atent als blogs i foros que es publiquen per internet, entre d'altres coses perquè de vegades hom té la sensació que des de l'anonimat, "tot si val".

Ahir el meu equip  em va posar al corrent tant de la publicació de l'article com també dels comentaris derivats del mateix i òbviament he volgut escriure jo mateix per aclarir tots els punts que es comenten.

En primer lloc m'agradaria demanar disculpes per no haver donat resposta al seu requeriment de ser atesos per la nostra empresa tal i com comenten a l'article. Jo no en tenia constància, però, en efecte, no treu que si ha estat així, sigui igualment responsable. Arrel dels seus comentaris he entès que tenim moltes opcions de millora en la nostra comunicació i que hem de prioritzar  d'entre tots els projectes que tenim en marxa, un projecte de comunicació per donar transparència a tot el que fem i a tot el que hi ha darrera de casaametller.

Crec que l'exercici més gran de transparència que podem fer és obrir les portes de "casa nostra" a qualsevol de vosaltres que vulgui tenir informació de primera mà, sense intermediaris ni deformacions de la realitat. Així doncs, tothom qui ho desitgi pot escriure un email a la meva ajudant; lgomez@casaametller.net i jo mateix els rebré per ensenyar-los-hi, des del nostre obrador de elaborats, així com visitar les diferents finques que treballem en diferents comarques de Catalunya. No m'importarà acompanyar-vos a les finques que vulgueu, (preferiblement un dissabte que tinc més disponibilitat), i si quedem ben d'hora podrem veure com la nostra gent cull els productes que al cap de poques hores arribaran a les nostres botigues o al nostre obrador central.

Actualment, segurament som l'empresa agrícola més gran de Catalunya amb un creixement anual del 30%. En la majoria dels casos arribem a acords amb pagesos que estaven cansats de "mal vendre" els seus productes als mercats i han preferit que el nostre grup gestioni les seves finques (en molts casos els mateixos propietaris dels terrenys segueixen vinculats al projecte). Amb l'objectiu de tancar el cercle de producció els 12 mesos de l'any, hem iniciat projectes agrícoles en altres zones d'Espanya com Sòria, Alacant i Múrcia.

A Catalunya cultivem 255 hectàrees amb uns 100.000 m d'hivernacles ( 10 camps de futbol ). 

Relació de finques a Catalunya:

Cabrera de Mar: 9 hectàrees. Productes cultivats: Maduixots, pebrot de fregir, tomàquets . Encarregat de finca: Jaume Gallart. Tel: 671.601.002

Argentona: 6 hectàrees. Productes cultivats: Tomàquets, ceba tendra i maduixots . Encarregat de finca: Enric Sala. Tel: 671.605.232

Finca Vallès: 25 hectàrees. Productes cultivats: tot tipus d'enciams, coliflors, mongeta ganxet, mongetes tendres. Encarregat de finca: Miquel Puigpey. Tel: 667.736.114 ( En aquesta finca només podem produir a l'estiu i tardor per qüestions climatològiques ).

Finca Rodon: 4 hectàrees . Productes cultivats: Tomàquet xerry i ceba tendra. Encarregat de Finca: Txus Godoll. Tel: 672.469.839.

Finca Vives: 3 hectàrees. Productes cultivats :Tomàquets, ceba tendra i escarola. Encarregat de finca : Jaume Valera. Tel: 607.548.726.

Finca Cebria: 6 hectàrees. Productes cultivats: Mongeta tendra, ceba tendra, enciams varis i api) Encarregat de finca: Jaume Valera. Tel: 607.548.726.

Finca Montmany: 12 hectàrees. Productes cultivats: Enciams i tomàquets.  Encarregat de finca: Miquel Torres. Tel:  607.266.384.

Finca Delta Ebre: 60 hectàrees. Productes cultivats: coliflors, bròquils, porros, calçots, síndries. Joaquim Gas. Tel: 699.103.922.

Finca Penedès: 130 hectàrees. Productes cultivats: Tomàquets de penjar, calçots, síndries, préssecs, nectarines, paraguaios i prunes. Encarregat de finca: Jordi Vallès. Tel: 627.777.527.

Totes aquestes finques estan gestionades a través de tres empreses del grup: Ametller-Vallès, Agrícola Maresme i Horta Ebre. Donant feina a 202 persones. 

Relació de finques a Espanya:

Finca Sòria: 50 hectàrees. Productes Cultivats: maduixots, escarola, ceba tendra, patates, enciams, coliflors. Encarregat de Finca: Diego Garcia Lucas. Tel: 671.633.146 ( En aquesta finca produïm a l'estiu, tardor i primavera )

Finca Los Parrales ( Múrcia ): 260 hectàrees. Productes Cultivats: Ceba tendra, patates, tomàquets, melons, síndries, préssecs, nectarines, mongetes tendres i pebrots. Encarregat de finca. Antonio Parra Tel: 672.470.539.

En aquesta finca tenim 200.000 m d'hivernacles lleugers.

Finca Hornillo ( Alacant ): 450 hectàrees. Productes Cultivats: préssecs, peres, nectarines, paraguaios, melons, síndries, tomacons, carxofes i faves. Encarregat de finca: Paco Soler Tel: 672.469.846.

Les finques d'Alacant i Múrcia estan gestionades per CampoAmor i FOSSCO, empreses 100% del  grup  casaametller.  De tot el que produïm aquí, aproximadament el 40% va destinat a les nostres botigues i la resta es ven a altres clients.  A hores d'ara tenim més producció de la que poden assumir les nostres botigues. En totes aquestes finques més els seus magatzems donem feina a 330 persones.

Tota l'àrea agrícola es gestiona des de la central de Sant Pere Molanta ( Olèrdola) , on hi treballen enginyers agrònoms, tècnics de planificació, auditors de qualitat, etc. Des d'aquest centre hem emprés el Projecte d'Agricultura Responsable on volem garantir que els productes que segueixin aquest protocol estiguin lliures de residus. Aquest projecte està liderat per l'Amaya Prat, la qual ha estat directora del Consell Català d'Agricultura ecològica durant més de 10 anys i la qual, vam creure, era la persona més adequada per tirar endavant aquest projecte.

A part de les finques que gestionem directament tenim acords amb més de 25 famílies d'agricultors que produeixen per nosaltres i als quals anomenem Productors Associats.

La suma total de hectàrees controlades d'una o altra manera pel nostre equip de gestió agrícola arriba a les 3.000 hectàrees.

A nivell del nostre obrador central dir-vos que cada setmana produïm unes 150.000 unitats de productes com: cremes de verdures, gaspatxos, truites, amanides, sucs, menjars preparats, iogurts, flams, matons, etc. El fet de voler assortir les nostres botigues d'una diversitat de gamma que sigui prou atractiva pels nostres clients fa que el nostre centre sigui ben peculiar. Estaria encantat de poder fer un recorregut per la planta amb vostès.

En algun dels comentaris feien esment a que des de casaametller anomenàvem productes de proximitat als productes d'ultramar que els agricultors produïen segons els nostres requisits tècnics. Em sap greu doncs el malentès i no entenc com això ha pogut sortir de nosaltres. Una cosa és que ho produeixin per nosaltres seguint les nostres instruccions i l'altra és que siguin de proximitat.

Per altra banda nosaltres no hem estat mai fonamentalistes de la proximitat. Simplement hem aplicat el sentit comú. Quan el clima ens ho permet, produïm el més a prop possible de les nostres botigues. Però al mes de gener no podem produir tomàquets de qualitat al Maresme, per factors climatològics ( temperatura i hores de sol ), per això durant aquests mesos tenim un acord tancat amb la família Caparrós i ens produeixen els tomàquets seguint els protocols que s'han definit conjuntament amb els nostres tècnics. El mateix passa amb molts altres productes.

De vegades rebem e-mails en els que ens qüestionen, per exemple, perquè portem llimones de Sudàfrica, taronges de Xile, etc. Malgrat que una altra empresa del grup FOSSCO on produïm les taronges que venem a les botigues amb la marca 12H0 o Ametller, treballa a l'any uns 10 milions de kg de taronges i mandarines  de Tarragona, Castelló, València, Alacant, Múrcia i Andalusia, durant els mesos de juliol, agost i bona part del setembre, a Espanya no es poden produir cítrics de qualitat, per això optem per treballar amb proveïdors de confiança de contra estació i poder donar servei als nostres clients. Òbviament a casaametller sempre volem ser transparents amb l'origen i en tot cas que sigui el client qui escolli, i si per principis decideix no consumir productes que no siguin de proximitat, que sigui  sota un exercici de llibertat individual.

Disculpeu-me la llargada del meu escrit però em sap tan de greu que es pugui qüestionar un projecte com el nostre, on hi ha tanta gent que s'hi deixa la pell per ser cada dia millors i on un dels nostres valors principals, i que sempre ens repetim, és el de ser honestos amb els nostres clients, que no m'he n'he pogut estar.

Agraeixo l'oportunitat que ens brinda el seu article ja que ens ha posat les piles per millorar la comunicació del nostre projecte. Estic donant força a una cosa que tenia que haver començat ja fa molt de temps...des de que vam començar el nostre projecte ens hem preocupat més de treballar que de comunicar i en aquest punt, ens hem equivocat de valent.

Per acabar reitero el meu oferiment de portes obertes per poder conèixer de primera mà el nostre projecte d'integració vertical.

Salutacions

Josep Ametller

Molt bona recerca! Moltes

Molt bona recerca!

Moltes gràcies perque jo hi he anat a comprar a vegades i no m'hi havia aprat a pensar mai.QUINES PENQUES!!!

Igual que el terme "bio" no pot dir-se sense unes certes garanties, hauria de fer-se igual amb altres aspecte de la producció-venda. Estic indignada que ens prenguin el pèl s'aquesta manera.

Sempre he pensat que Casa

Sempre he pensat que Casa Ametller és un BLUFF i que el lema "sense intermediaris", en realitat, és cert. Ells SÓN els intermediaris, desplaçant a tota la resta, si cal. Si fins i tot tenen productes de la marca Sória Natural que, per suposat... són de Soria (afamats productors, per cert).

Per motius professionals, tinc una certa relació amb el tema des del vessant institucional i, una vegada, en un debat sobre el tema dels productes alimentaris de proximitat, algú deia que Casa Ametller argumentava que els plàtans, el raim i altres fruites eren de proximietat perquè, tot i procedir de Xile i altres indrets de Sudamèrica, com que ells havien comprat els camps o tenien "acords", doncs tots aquells productes eren de proximitat perque eren de la seva propietat.... (sense comentaris)

En fi. Pur marqueting i façana, com ja s'ha anat esmentant en comunicacions anteriors. Això sí, les seves verduretes (ves a saber d'on!!) són les més humides i formoses del món mundial. La seva despesa en pulveritzadors d'aigua ha de ser estratosfèrica!!

Nosaltres vivim al costat

Nosaltres vivim al costat d'una de les botigues i a quarts de set del matí, cada dia i també els diumengues, comença la descàrrega amb transpalets inclosos no es pot descansar amb el soroll que fan, repeteixo cada dia, diumengues i festius també. No tenen magatzems a les botigues i fan servir el carrer per posar i treure el gènere. Com bé es diu, no tot és de proximitat ni molt menys.

El lema " treballem per tu " es ben cert, per no deixar-nos descansar, es clar el Sr. Ametller va ser anomenat l'empresari de l'any a casa nostra i això sembla que li doni dret a fer el que vulgui.

Esperem que el temps posi a cadascú al seu lloc !!!

Hay una tienda de estas al

Hay una tienda de estas al lado de mi casa, y vamos, ya solo desde fuera se veía un ejercicio de "branding" eco-local pero como muy obviamente mal hecho... vamos que ni entré. Reflexión: va siendo #trendy poner fruta convencional en cestos e ir de sanísimo...

Hola, bona tarda, A mi em va

Hola, bona tarda,

A mi em va passar una cosa que no em va agradar. Em vaig sentir enganyada sense necessitat. Vaig demanar a l'encarregat q estava col.locant les caixes de bolets, que d'on venien, em va respondre dels Pirineus catalans i a les capses posava que la procedència era Saragossa. Quan anava a comentar-li, va marxar i no vaig poder dir-li. Des de llavors, nohe tornat.

Sempre he desconfiat dels

Sempre he desconfiat dels plàtans de Costa de Marfil sense intermediaris, però hi he comprat quan n'he tingut una botiga aprop. Rebenta la relació preu (molt baix) i qualitat (alta) i no he trobat supermercat o fruiteria que s'hi acosti en cap dels dos factors. Ara bé, hi ha molts productes, especialment els no vegetals, que no responen als criteris ni de proximitat ni de sense intermediaris.

Tot i això, us animo a aprofundir en la recerca. Seguir picant a la porta dels que investigueu i buscar més fonts abans de publicar quelcom. Pel bé de la revista.

Casa ametller m'ha decbut.

Casa ametller m'ha decbut. Utilitzen tècniques agressives quan passes per caixa: t'has de passar una estona dient que "no vols aquell suc, aquella crema de carbassó, etc" Estan promocionant la targeta client on es demana el número de mòbil, que no penso donar, han reformat la botiga (Carrer Ample de Terrassa) i ja no tenen olives a granel "per higiene", diuen, o sia que al mercat no deuen ser higièniques... (és on les compro ara); crec que ho han fet per posar més prestatges i, per tant, més productes fins al punt que hi ha passadissos on dos carros no es poden creuar per manca d'espai. Cada vegada hi vaig menys perquès si abans tenia una certa personalitat, ara és com un supermercat qualsevol i d'aquests ja en tinc més prop de casa. Ah, i ara et dónen una butlleta perquè donis la teva opinió (satisfacció o no) però no hi ha espai per posar cap queixa una mica llarga com aquesta.

Pel que vaig sentir en una

Pel que vaig sentir en una conferència feta per ells, tenen un pla d'empresa de crèixer una botiga per mes (crec recordar). No cal dir que és impossible que amb aquest creixement es mantingui una concordància entre el produït en les seves finques i el venut a les botigues! és façana, però tenen una fórmula que de moment els funciona bé: gran varietat de productes, productes vistosos (no n'he vist mail que visualment no estiguin bé), amb preus molt ajustats i que saps que això mateix trobaràs en totes les botigues de la cadena. Crec que a la major part dels seus consumidors, el tema que sigui sense intermediaris i que no coneguis ben bé la procedència, tant els fa. No és el meu cas.

La veritat és que és un debat

La veritat és que és un debat interessant, i és important que el debat en si es desenvolupi, precisament perquè com a ciutadania que vol consumir d'una altra manera tenim el paper de "vigilar" i donar tocs t'atenció quan hi ha coses que no ens acaben de quadrar. En aquest sentit, us deixem amb una reflexió que va sortir al número 44 dedicat a economies col·laboratives(http://opcions.org/revista/44-economies-col-laboratives), sobre els reptes que suposa l'entrada d'agents majoritaris o mainstream a sectors que fins al moment es movien als marges del sistema. És una adaptació del text de la revista, a veure què us sembla:

Davant dels riscos associats al Greenwashing o Collaborativewashing és important aventurar-se a proposar solucions o reflexions constructives per poder anar guanyant escala sense perdre capacitat de transformació. En Guillem Tendero, activista en l'àmbit de l'agroecologia, posa sobre la taula un dels valors principals: ser honest, transparent, dir les coses pel seu nom i l'Albert Cañigueral, soci de Ouishare i una de les veus del consum col•laboratiu a Catalunya, amplia la reflexió apuntant que allò interessant amb el tema del collaborativewashing és que els usuaris són molt exigents, i que la transparència és una valor cada vegada més reclamat: si alguna cosa no és el que diu ser, no tindrà èxit.

Tot i que hi ha una part de veritat en la reflexió de l'Albert, també és veritat que com a persones consumidors ens pot ser difícil distingir el gra de la palla, i per això poden caldre altres mecanismes de prevenció i control com menciona el Fernando Sabín, un dels fundadors del Mercado Social de Madrid: crec que es pot minimitzar l'impacte dels riscos anteriors si reforcem la intercooperació, el treball en xarxa,  si assumim riscos organitzatius i si enfortim comunicativament els nostres projectes (de l'economia solidària) fent-los clarament diferenciats dels "intrusos". Iniciatives com el Mercat Social, que promoguin sistemes de certificació propis seran molt importants en aquest sentit. En qualsevol cas, l'entrada d'agents majoritaris no té perquè ser una cosa negativa sempre que es tinguin mecanismes de control sobre els mateixos, serà la nostra fortalesa el que serà capaç d'influir i posar límits a les pràctiques mercantils agreujants. L'entrada d'agents majoritaris es convertirà en contraproduent quan no hi hagi contrapesos, contra-exemples que demostrin que s'estan fent les coses d'una altra manera i que, a més, tenen capacitat d'influir.

Així que, al final, anem a parar a una qüestió de democràcia; no hem de tenir por si som capaços de tenir una societat civil activa i vigilant amb els mecanismes adequats per influir sobre l'entorn, capaç de reforçar allò que ens sembla positiu i corregir allò que respon als interessos d'uns pocs. Com venim dient des de fa un temps: no hi haurà canvis profunds en el model de consum sense una veritable regeneració democràtica.

Casa Ametller no mola I els

Casa Ametller no mola

I els productes de sudamèrica? també tenen una finca allà? A part d'aquesta enganyifa, utilitzen moltíssims envasos. I quan fan promocions, que obliguen als treballadors a oferir la promoció a cada client? 

Jo m'he decantat per fer una senalla setmanal a un pagès i amic. Almenys sé d'on provenen els productes i ajudo als productors locals. 

Sense dubte, casa ametller ha

Sense dubte, casa ametller ha aconseguit una imatge de qualitat i proximitat. Jo nhe estat usuaria i per suposat q per molt q al lletrer posses el nom de sense intermediaris no mho hagues cregut pas. Crec q tambe hem de ser ingenus per creurend q una unica empresa pugui abarcar desde vins, verdures, carn, peix... Tot de produccio propia. El q si que he de dir sq he vist molts productes de proximitat, de "petits productos" q en grans supermecats no trobarem i crec q un dels seus valors es la petita produccio i la proximitat. 

Tot aixo també crec q si el seu cartell es sense intermediaris una part de la producció hauria de ser propia!

Hola,   Jo vaig ser el

Hola,

  Jo vaig ser el director de la fabrica de Casa Ametller durant un any, si voleu informació us en puc donar. Es tot marketing i façana. Estrategia comercial pura i dura, però pel moment els hi funciona.

El problema no es només que

El problema no es només que diguin una cosa i en facin una altra, sinó, sobretot que ho puguin fer impunement.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.